Idag kände jag att det var nog med gnällande och bitchande.
Tänk hur min stackars make har det hemma ;-)
Så imorses bestämde jag mig för att vara så produktiv som möjligt.
Fixade om i ett köksskåp, försökte planera lite inför Milos 4 års kalas, lite julklapps tänk osv.
Det som var roligast idag var dock att göra lite godis till Jack!
Hemmagjorda hundkex.
Har suttit i ett par dagar och lustläst nästan varenda inlägg hos bloggerskan - pinkpastry
Det är där jag hittade receptet.
Dock så gjorde jag om det lite och hunden älskar dom.
Orginalrecept
Hundkex
sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp 2 dl vatten och 1 kycklingbuljongtärning, låt svalna!
Blanda 0,5 dl riven ost, 0,5 dl pulvermos, 1 tsk olja, 1 ägg och 4 dl lantbrödsmjöl, tillsätt buljongvattnet.
Blanda samman till en kavelvänlig deg.
Kavla ut och stansa kex.
Grädda i 10 minuter.
Koka upp 2 dl vatten och 1 kycklingbuljongtärning, låt svalna!
Blanda 0,5 dl riven ost, 0,5 dl pulvermos, 1 tsk olja, 1 ägg och 4 dl lantbrödsmjöl, tillsätt buljongvattnet.
Blanda samman till en kavelvänlig deg.
Kavla ut och stansa kex.
Grädda i 10 minuter.
Mitt nya omgjorda
Hundkex
sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp 2 dl vatten och 1 kycklingbuljongtärning, låt svalna!
Koka upp 2 dl vatten och 1 kycklingbuljongtärning, låt svalna!
När buljongvätskan svalnat lite blanda ner 100 gram leverpastej i vätskan. Gör inget att den klumpar sig lite. Det försvinner när man blandar med resten av ingredienserna.
Blanda 0,5 dl pulvermos, 1 tsk olja, 1 ägg, 2 dl vetemjöl och 2 dl rågsikt, tillsätt buljongvattnet.
Blanda samman till en kavelvänlig deg.
Kavla ut och stansa kex.
Grädda i 10 minuter.
Blanda 0,5 dl pulvermos, 1 tsk olja, 1 ägg, 2 dl vetemjöl och 2 dl rågsikt, tillsätt buljongvattnet.
Blanda samman till en kavelvänlig deg.
Kavla ut och stansa kex.
Grädda i 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar